Scufundari in Marea Rosie


Vrei sa mergi in Egipt? Nimic mai simplu:
Contacteaza-ne si iti vom gasi oferta care ti se potriveste sau
Foloseste chat-ul online pentru a contacta un consultant SuperEgipt.ro

Diving - Corali Marea RosieLuminata de stralucirea soarelui pe tot parcursul anului, cu apele ei limpezi si recifele de corali superbe, Marea Rosie este un loc perfect pentru scufundari (scuba-diving).

O vacanţă cu scufundări în Marea Roşie este de neuitat. Centre de scufundări cu instructori experimentati va vor oferi cu plăcere informaţii despre scuba diving. Centrele de scufundari organizeaza cursuri, excursii de o zi şi deplasari de cateva zile cu barca aproape oriunde, din aflorimentele gigantice de corali din Taba la digurile verticale din Ras Mohammed, de la epavele din Sha’ab Abu Nuhas la insulele singuratice Brothers şi Zabargad. Marea Roşie este numita „Gradina lui Allah” din Egipt, datorită vieţii subacvatice bogate.

Corali in Marea RosieScufundarile in Marea Rosie sunt extrem de cautate. Indiferent daca sunteti incepator sau scafandru experimentat, copil sau bunica sportiva, puteti incerca acest sport si probabil il veti indragi.

Marea Rosie este un bazin imens, cu o lungime de 2350 km (~ 1400 mile) si latime maxima de aproximativ 350 km (~ 220 mile), inchisa la nord de golfurile Suez si Aqaba, si la mai sudic punct de Stramtoarea Bab el-Mandeb, care are o adancime de sute de metri. Marea are un ecosistem unic, inconjurat de munti de bauxita, de culoare rosiatica, unii crezand ca acest fapt a determinat numele de „Marea Rosie”. Marea s-a format cu 25 milioane de ani in urma, prin separarea continentului african de Peninsula Araba. Aceasta se distinge prin activitate vulcanica in locurile mai putin adanci, prin curentii sai regulati, prin valurile mici, printr-un continut de sare de 4,1% (in marile lumii media este de 3,2%) si printr-o temperatura a apei care scade doar putin in adancuri. Salinitatea mai mare decat media planetara se datoreaza unei rate de evaporare mai mare, lipsa unor cursuri de apa dulce care sa se verse in mare si rata scazuta a precipitatiilor. Numele Marii Rosii mai poate proveni de la exploziile sezoniere ale cyanobacteriei Trichodesmium erythraeum, de culoare rosie, in apropiere de suprafata apei.

Vrei sa mergi in Egipt? Nimic mai simplu:
Contacteaza-ne si iti vom gasi oferta care ti se potriveste sau
Foloseste chat-ul online pentru a contacta un consultant SuperEgipt.ro

Vezi și alte Recomandari Egipt. Bookmark link.

2 Raspunsuri la Scufundari in Marea Rosie

  1. Patuleanu Georgiana a spus:

    ma intereseaza o vacanta organizata in egipt: adica ceva de vazut in fiecare zi, alaturi de un ghid roman care sa ne insoteasca si sa ne indrume spre ceea ce este mai frumos. multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free